Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Az Amgen pozitívan áll hozzá a jövőhöz

By november 25, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Az Amgen idén augusztusban 13,4 milliárd dollárért vásárolta fel a Celgene által gyártott és forgalmazott Otezla nevezetű gyógyszert.

A legtöbb elemző úgy vélte, hogy az összeg 2 milliárd dollárral haladta meg a készítmény valódi értékét, így arra számítottak, hogy ez meg fog majd látszani a következő negyedéves jelentésben. Viszont arra is számítanak, hogy az Amgen az Enbrel immunológiai gyógyszere évente 5 milliárd dolláros forgalmat generál, így nagyjából megtérül az Otezla túlfizetése. A cég csütörtökön befejezte Otezla megvásárlását, kifizette a maradék tételeket is.

Ennek a vásárlásnak köszönhetően az Amgen 2019-es év végi becsült bevételét 23,1 milliárd dollárról 23,3 milliárd dollárra növelte, ami még az elemzők 23 milliárd dolláros becslését is meghaladja. A vállalat azt is megjósolta, hogy az Otezla értéke a következő öt évben legalább 10%-ot fog emelkedni. Ennek elősegítése érdekében az Amgen várhatóan felvesz további 800 értékesítési képviselőt és támogatót a gyógyszer további marketing elősegítéséért.

Az vállalat részvényei ezen a héten 4,59%-ot erősödtek és 207,5 eurón zártak péntek este.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!