Az Aflac Inc. a Columbus Ga.-i székhelyű biztosító bevételeinek mintegy 70%-át Japánban termeli. Mivel a jen két évtizedes mélyponton van a dollárral szemben, ez gondot jelenthet, de a vállalat fedezeti programja segít megvédeni, mondta a pénzügyi vezető.

A japán fogyasztóknak és kisebb mértékben az amerikai fogyasztóknak egészségbiztosítást értékesítő vállalatnak van egy teljesen saját tulajdonú japán leányvállalata. Az Aflac befektetőinek nagy része, köztük a Vanguard Group, a BlackRock Inc. és a Fidelity Investments pénzügyi cégek, amerikai székhelyűek, ami arra kényszeríti a vállalatot, hogy japán bevételeit dollárra számítsa át. Az Aflac 4,5 milliárd dollárnyi határidős szerződéssel is rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy előre meghatározott árfolyamon dollárt váltson jenre. Ezeknek a dollár-jen fedezeti ügyleteknek a költsége az amerikai és a japán kamatlábak közötti különbség miatt emelkedett.

Azokat az amerikai vállalati kötvényvásárlások fedezésére használják, amelyeket azonos értékű, jenben denominált eszközökre váltanak át. Az Aflac vállalat az első negyedévben 5,3 milliárd dolláros bevételt jelentett, szemben az egy évvel ezelőtti 5,9 milliárd dollárral. A nettó eredmény szintén csökkent, 1,03 milliárd dollárra a 2021-es első negyedévi 1,29 milliárd dollárhoz képest. A japán és az amerikai valuta közötti átlagos árfolyam, 116,18 jen/dollár az első negyedévben, vagyis 8,9 százalékkal gyengébb volt, mint az előző év azonos időszakában, az elmúlt hetekben tovább emelkedett. A hét vége előtt egy dollárért 138,54 jent adtak.

Az Aflac részvényárfolyama a héten 3,45%-ot emelkedett. Az Aflac Incorporated részvényei nemrég 62 dolláros célárat kaptak a JPMorgan-tól. A JPMorgan elemzője, Jimmy Bhullar pedig 61 dollárról megemelte az Aflac árcélját.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá