A Nestlé, a világ legnagyobb élelmiszer- és italgyártó vállalata bejelentette a 2022-es év első félévének pénzügyi eredményeit. A szerves növekedés elérte a 8,1%-ot, 1,7%-os belső reálnövekedés (RIG) és 6,5%-os árképzés mellett.

A növekedés széles körű volt a legtöbb földrajzi területen és kategóriában. A szerves növekedés 7,1% volt. Az árképzés 4,9%-ot ért el. A devizaárfolyam 5,7%-kal negatívan befolyásolta az eladásokat. A zóna Európa jelentett árbevétele 2,9%-kal 9,3 milliárd svájci frankra nőtt. Termékkategóriánként a növekedés fő hajtóereje a Purina PetCare volt, amelyet a Gourmet, a Purina ONE és a Purina Pro Plan prémium márkák, köztük az állatgyógyászati termékek hajtottak. A Gourmet Revelations, a nemrégiben bevezetett szuperprémium macskaeledel iránt erős kereslet mutatkozott.

A Nestlé Professional értékesítése kétszámjegyű növekedést ért el, az italok eladási számai miatt. Az édesipari termékek egyszámjegyű növekedés közepes mértékű volt, a KITKAT iránti erős keresletnek köszönhetően a legtöbb földrajzi területen.

A Nestlé részvényárfolyama ezen a héten 2,4%-ot emelkedett . A Nestle vállalatnál a kávé üzletága alacsony egyszámjegyű növekedést ért el, amelyet a NESCAFÉ oldódó kávé vezetett. A Starbucks by Nespresso és más Nespresso-kompatibilis kapszulák további piaci részesedésnövekedést értek el a kiskereskedelmi szegmensben.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

Szólj hozzá