A hét végén egy nagy lépésre szánta el magát a brit autógyártó, két hétre leállította a nyitrai Jaguar Land Rover autóinak gyártását.

A szlovák kapcsolatokért felelős menedzser, Miroslava Remenárová kijelentette, hogy „arra a közös elhatározásra jutottunk, hogy korlátozzuk az üzem termelését”. A részleteket már közölték a dolgozókkal, egyelőre a brit autógyártó Angliában levő üzemei még üzemelnek, de valószínűsíthető azok későbbi bezárására is. Ezen a héten azt is megtudtuk, hogy a Jaguar XJ luxus szedán akkumulátoros elektromos változata mellett a szintén tisztán elektromos Jaguar J-Pace és Road Rover típusok is a Castle Bromwich-i egységben készülhetnek.

A Jaguar Land Rover egy helyen kívánja gyártani az összes akkumulátoros elektromos autóját. 2019 év elején vállalat bejelentette, hogy munkavállalói kb. 10%-át elbocsájtja költségkímélés miatt, mára inkább strukturális változtatásokat vezetett be. A cég az elkövetkezendő időszakban szeretne összegyűjteni további 2,5 milliárd fontot, hogy újra stabilizálja magát a piacon. A Jaguár Land Rover vállalat kötvénye 2024 november 15-én jár le és fix 5,88%-os kamatot fizet befektetői részére. Ez a vállalati kötvény is megtalálható a most április 27-ig jegyezhető Global High Yield Bonds kötvényben. A Global High Yield Bonds befektetési célja a folyamatos, középtávú értéknövekedés vonzó kamatlábak és árfolyamemelések révén. Elsősorban olyan nemzetközi vállalati kötvényekbe fektetnek be, amelyek átlag feletti hozamesélyt kínálnak, de magasabb a kockázatuk is.

Küldjön üzenetet!