Mintegy 100 munkahelyet sikerült megmenteni a gyógyszergyár Novartis cork-i létesítményében, miután megállapodást kötöttek a svájci multinacionális SGS vállalattal.

A Novartis 2019-ben jelentette be létszámleépítési terveit, miszerint a globális szerkezetátalakítás részeként legfeljebb 320 főt elbocsátanak a Ringaskiddy campuson dolgozó 550 főből. Az elbocsátásoknak 2020 közepétől kellett volna elkezdődniük. Az SGS a héten nyilatkozatában jelentette be, hogy megvásárolta a Nemzetközi Szolgáltató Laboratóriumot (ISL), amely a Ringaskiddy létesítmény része és analitikai szolgáltatásokat nyújt gyógyszerészeti termékek és anyagok számára. Az SGS ezzel 100 képzett szakembert átvenne a Novartistól, megőrizve azok munkahelyét.

A vállalat digitalizációja fellendülést hozott a cégnek, így a részvényárfolyama a héten 2,77%-ot erősödött. A Novartis társaság részvényei 0,5%-kal csökkentek az ipar elmúlt évi 3%-os növekedésével szemben. A Novartis-nak olyan leányvállalatai vannak, amik hatalmas növekedésnek indulhatnak 2021-ben, mint a Sandoz.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!