A Novartis munkatársa, Steven Baert szervezeti vezető, valamint Elizabeth Theophille, a technológiai átalakításért felelős vezető a napokban adták ki hivatalos előrejelzéseiket 2021-re, a gyógyszer- és egészségügyi ipar fejlődésével kapcsolatban.

Az egészségügyi ágazat a szakértők szerint irányváltoztatási ponton van. A COVID-19 kitörése szinte egyik napról a másikra tömeges elmozdulást váltott ki a digitális rendszerek felé és 2021-ben ez a tendencia megszilárdulhat. A Novartis már többször is bebizonyította, hogy támogatják a digitalizálást a cégen belül.

A Novartis részvényárfolyama ezen a héten 0,74%-ot emelkedett. A Novartis AG két szegmensen keresztül fejleszt ki és gyárt egészségügyi termékeket: az Innovative Medicines és a Sandoz. Bevételeinek túlnyomó részét az onkológia, a szemészet, az idegtudomány, az immunológia, a légzőszervi, a kardio-metabolikus és a bevált gyógyszerek globális üzleti franchise-ból álló innovatív gyógyszerek szegmenséből szerzi. A Jefferies Financial Group elemzője, P. Welford szerint a társaság részvényenként 5,76 dolláros nyereséget könyvel el erre az évre, ezért vásárlást javasol.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá