A Novartis bejelentette, hogy kizárólagos világméretű licenc- és együttműködési megállapodást kötött a Mesoblast-tal az Remestemcel-L kifejlesztésére, forgalmazására és gyártására az akut légzési distressz szindróma (ARDS) kezelésére

A partneri kapcsolat és ezzel a készítmény magában foglalja egy covid-19 elleni készítmény fejlesztését is. A felmérések alapján az ARDS szektor jelentősen egy kielégítetlen terület, megközelítőleg 40%-os halálozási rátával számol.

A vállalat részvényei ezen a héten 1,54%-ot emelkedtek. A Novartis nettó árbevétele a harmadik negyedévben 12,3 milliárd volt, ami 7%-os növekedésének volt köszönhető. A működési bevétel 2,4 milliárd dollár volt, elsősorban az alacsonyabb költekezés, a javult bruttó fedezet és a pénzügyi eszközök nyeresége miatt. A Novartis egyik legfontosabb leányvállalata, a Sandoz folyamatosan erősödik és aminek 2,4 milliárd dolláros árbevétele volt az elmúlt negyedévben.

A Novartis vállat egy stabil gyógyszergyártó és forgalmazó cég, amelynek részvényei nem hiányozhatnak egy jó portfolióból.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!