Kopernikus részvénykosár

A Nike is létszámot csökkent

By augusztus 24, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments

A Nike legfrissebb közleményéből kiderült, hogy a vállalat jelentős elbocsátásokat fog végrehajtani egyes üzleteiben. Elemzők jelentései alapján a társaság az elkövetkező hónapokban az alkalmazottak 7-10%-át bocsáthatja el, ami akár 7500 embert is érinthet. A Nike még nem reagált a szakértők által felhozott számokra, viszont kijelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy csak minimálisan kelljen csökkentenie az alkalmazottak létszámát. A vállalat nem a koronavírus okozta gazdasági visszaesést hozta fel indokként, hanem hogy üzleteinek infrastruktúrája jelentősen megváltozott.

A Nike vállalat ezen a héten 3,66%-os emelkedést ért el részvényeinél. A Nike a jövőben is jó lehetőség lehet a befektetőknek, hiszen a vállalat nagyrészt már online értékesít, boltjai megtalálhatóak Európában, Ázsiában és Amerikában egyaránt. A Nike a koronavírus megjelenésekor Kínából áttette üzemeit Malajziába és Indiába. A Nike az élen jár az atlétikai ruházat és lábbeli gyártás területén, illetve legnépszerűbb ruházati gyártó az Egyesült Államokban.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!