Egyedi részvények

NFL és a Nike

By július 22, 2019 július 3rd, 2020 No Comments
Colin Kaepernick NFL játékos 2012-ben érte el karrierje csúcsát, onnan viszont egy hatalmas zuhanással, pontosabban egy nem jól meggondolt protestálással ültették le a kispadra.

A játékos sokáig mellőzésre került a csapatokban és sokan nem is merték leszerződtetni a megoszló vélemények és bírósági ügyek miatt. Az egykori focistából mára teljes munkaidős aktivista lett, több rendezvényen és esten is jelen van és teljes erőbedobással az afroamerikai emberek egyenjogúságáért harcol.

Kaepernick éveken keresztül próbálta visszaküzdeni magát a sportba, de végül nem egy NFL klubtól, hanem a Nike-tól kapott szerződést és ő lett a sportszergyártó egyik kampányának a Dream Crazy-nek a reklámarca. A Dream Crazy a hangoskodás ellenére is jól teljesített, összességében pedig kimondottan sikersztori lett, legalábbis erről tanúskodik a kampány megjelenés utáni negyedéves NIKE-jelentés, amely szerint a cég hatalmas, 9,2%-os növekedést produkált a volt sportoló elszerződtetése után. A vállalat részvényei a héten 89 dollárról 87 dollárra estek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!