A NextEra Energy vezetői úgy vélik, hogy a szél- és napenergia, valamint az akkumulátoros tárolás terén betöltött vezető szerepét kihasználva felhasználhatják a tárolási és a zöld hidrogénágazatban rejlő lehetőségeket.

A cég Floridában dolgozik az első hidrogén kísérleti projektjén, egy 25 megawattos elektrolízis rendszer építésén az Okeechobee Clean Energy Centerben, amelyet jövőre fejez be. Ez a projekt azt fogja tesztelni, hogy a földgázt fel tudja-e váltani zöld hidrogénnel, mint üzemanyaggal az erőműben. Ha ez a projekt sikeres lesz, akkor a vállalat teljes flottájában a hidrogén jövőbeni felhasználása irányadó lesz a kibocsátások csökkentése érdekében. A földgáz hidrogénnel való helyettesítése az erőművek üzemanyagaként csak egy a sok lehetőség közül, amelyet a vállalat vizsgál.

A NextEra Energy részvényárfolyam ezen a héten 3,68%-ot esett. A NextEra azt is keresi, hogyan lehetne megújuló energiát felhasználni zöld hidrogén előállítására ipari, elektromos és közlekedési alkalmazásokhoz. Eközben a hidrogénnek számos más végfelhasználási módja is van a gazdaságban, mivel szinte minden környezetben helyettesítheti a fosszilis tüzelőanyagokat.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!