A dolláros Peémium Magyar Államkötvény kimondottan hosszútávra ajánlott államkötvény, amelyet most akár pár évre is megvásárolhat, hiszen 5,146%-os dollár hozamot hozhat befektetőnek.

2011-es dolláros kibocsájtásakor az alapkamat magasabb volt még a mostaninál is , vagyis 6,5%os ezért beszélhetünk most viszonylag magas fix kamatról 2041-es lejárat mellett. A fix kamat éves szinten 7,625%-ot fizet dollárban. A 2011. márciusi cikkekben ez állt: „Magyarország globális tranzakció keretében 3,75 milliárd dollár értékben helyezett forgalomba dollárban denominált kötvényeket, köztük 3 milliárd dollárnyi tízéves és 750 millió dollárnyi 30 éves kötvényt. A 10 éves kötvényt 310 bázispontos felárral árazták a hasonló amerikai állampapírokhoz képest, a 30 éves kötvényt pedig 330 bázispontos felárral a megfelelő amerikai papírokhoz képest. A 30 éves kötvény lesz a leghosszabb külföldi kötvénykibocsátás Magyarország közelmúltbeli történetében. A felvett 3,75 milliárd dollár összevethető azzal, hogy Magyarország idén összesen 4 milliárd eurónyi kötvényt tervez kibocsátani. A kibocsátások egybeesnek az idei külföldi lejáratokkal, köztük két, egyenként 1 milliárd eurós euróban denominált kötvénnyel, valamint további 2 milliárd euróval, amely Magyarország 2008 novemberében nyújtott nemzetközi készenléti hitelének első tőketörlesztéseként esedékes az Európai Bizottságnak.”

A Magyar Államadósság Kezelő Ügynökség (AKK) 2011-ben bízta meg a BNP Paribas-t, a Citi Bankot és a Deutsche Bankot egy dollárban denominált kötvénykibocsátás megszervezésével Magyarország számára.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá