Egyedi részvények

A hónap lehetősége és egyben nyertese a Reckitt Benckiser részvénye volt

By augusztus 3, 2020 október 1st, 2020 No Comments

 

A nagy fogyasztási cikkgyártó cégek ár bevételei megugrottak koronavírus időszaka alatt. A Lysol és Dettol termékeket forgalmazó Reckitt Benckiser egyre nagyobb kereslettel szembesült, a vírus miatt nagy lett a kereslet az egészségügyi és higiéniai termékei iránt. A cég eladásai nőttek az idei első negyedévben és a vállalat szerint a társaság idei évi teljesítménye jobb lehet majd az eredeti várakozásokhoz képest.

A Reckitt Benckiser Group egy angol-holland multinacionális fogyasztási cikkekkel foglalkozó vállalat, amelynek székhelye Sloughban található. A Reckitt Benckiser márkái közé tartozik a Dettol, a Strepsils, a Veet, az Air Wick, a Calgon, a Durex, illetve a Vanish. 2010 júliusában a Reckitt Benckisher azzal lépett a nagyok közé, hogy megvásárolta 2,5 milliárd font értékben az SSL Internationaltól a Durex óvszer gyártását és Scholl lábápolási termékeket. 2012 novemberében a cég 1,4 milliárd dollár értékben megvásárolta a Schiff Nutritiont, a vitaminok és táplálék-kiegészítők gyártóját.

A Reckitt Benckisher az elmúlt három hónap alatt 12,09%-ot, míg az utóbbi egy hónapban 5,29%-ot menetelt. A Reckitt Benckiser legnagyobb részvényese a BlackRock alapkezelő és a Morgan Stanley Investment Management Inc. A Deutsche Bank továbbra is pozitív a céggel kapcsolatosan, így a részvények célára jelenleg 84 angol font.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!