Egyedi kötvények

2,82%-os dollár kamatot fizet a Qualcomm kötvénye

By április 7, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Qualcomm Inc. egy amerikai félvezetőket, processzorokat, és telekommunikációs eszközöket gyártó multinacionális vállalat.

A vállalatot 1985-ben alapították San Diegóban. Alapítói között megtalálhatjuk Irvin M.Irwin és Andrew Viterbi mérnököket. A Qualcomm főleg az ARM architektúrájú processzorairól, grafikus chipjeiről ismert, amelyeket mobiltelefonokban, tabletekben, hordozható számítógépekben, routerekben, és okos eszközökben használnak fel. A vállalatot 1985-ben alapították amerikai egyetemi tanárok és üzletemberek. Az első fejlesztésük egy műholdas navigációval kapcsolatos szolgáltatás volt, később orientálódtak a jelenlegi üzleti profiljuk irányába. 2015-ben a vállalat megvált néhány ezer alkalmazottjától, hogy racionalizálhassa a működését. A vállalat bevétele 2015-re már elérte a 25 milliárd dollárt.

A vállalat együtt dolgozik több nagy céggel, így dolgozott már az Apple-lel és az Nvidia-val is. A vállalat több alkalommal, beruházásai miatt kötvényt bocsátott ki, köztük 2015-ben is, igaz a tőzsdén már 1997 decemberében megtalálható volt. 1997-ben a vállalat részvényeit 3,3 euróért lehetett megvásárolni, ma ugyanezért a részvényért 61,37 eurót kell fizetni. 2015-ben a fejlesztések miatt a vállalat 2 milliárd dollár értékben 3,45%-os kamatozású vállalati kötvényeket bocsájtott ki 2000 dolláros címletekben és dobott piacra. A kötvények lejárataként 2025. május 20-a van megjelölve. Jelenleg a nominál hozama a kötvénynek 2,82%. Mivel a kötvény minősítése „A” kategóriájú, ezért bátran ajánlják vásárlásra a Morgan Sachs és a Deutsche Bank elemzői is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!