Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A General Mills visszahívja egy termékét

By augusztus 24, 2020 No Comments

A hét elején a General Mills bejelentette, hogy sürgősen visszahívja a Progresso Organic Chicken Noodle Soup termékeit. A vállalat azzal indokolta az akciót, hogy a termékek helytelenül lettek fel címkézve és olyan allergéneket hagytak le a leírásból, melyek súlyos egészségügyi károkkal járhatnak az allergiás fogyasztóknál. Bár a General Mills nem közöte a hivatalos visszahívandó mennyiséget, szakértők szerint több tízezer hibás termék kerülhetett forgalomba március óta.

A General Mills vállalat részvényei ezen a héten 1,19%-ot meneteltek. A General Mills leginkább gabonapelyheiről ismert, de jégkrémet, joghurtot, mexikói ételeket és egyéb termékeket is gyártanak, illetve forgalmaznak. A General Mills vállalat 3,06%-os osztalékot fizet befektetőinek éves szinten. A válllalat részvényei azért is jó lehetőség hosszútávon, mert élelmiszerei mellett pár éve megjelent a videójáték iparban, amit folyamatosan fejleszt, illetve egy közvéleménykutatásban világjárvány előtt a megkérdezett szülők 70%-a szerint a gyerekek szívesebben fogyasszák a General Mills egészséges, vagy cukros termékeit, mind a felvágottakat vagy a sajtokat.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!