A SoftBank bejelentette, hogy a teljes értéklánca által kibocsátott üvegházhatású gázok emisszióját gyakorlatilag nullára fogja csökkenti, hogy 2050-re elérje a „nettó nulla” kibocsátást.

A legtöbb autómárka, mint például a Volkswagen, már radikálisabb lépéseket is tett a kibocsátási cél elérése érdekében. De nem szabad elfeledni az olyan nagyobb tech vállalatokat sem, mint az Apple vagy a Mastercard. A szakértők kollektívan úgy érzik, hogy a 2050-re kitűzött 100%-os csökkentés igenis elérhető cél lehet az iparban, főként az e-mobilitás jelenlegi terjedését tekintve.

A SoftBank részvényárfolyama ezen a héten 4%-ot korrigált. A japán SoftBank Group Corp. 2,33 billió jen (17,25 milliárd dollár) veszteséget könyvelt el Vision Fund egységénél az április-júniusi negyedévben, a technológiai portfólió értékének zuhanása közepette. A vállalat az év első hat hónapjában 289 millió dolláros veszteséget jelentett, és közölte, hogy 320 millió dollárral kívánja csökkenteni költségeit, hogy nyereségessé váljon. A vállalat elbocsátásokat hajtott végre, többek között a technológiai vezetőjét is, és megszüntette az új ügynököknek nyújtott részvénytámogatási programját.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá