e-mobilitás

Nagy változások a Geely Automobily leányvállalatánál

By október 13, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A svéd Volvo Cars és kínai tulajdonos, vagyis az anyavállalata, a Geely Automobility egyesíti a belső égésű motorokat gyártó üzemeit egy önálló üzletté.

Az egyesített üzletág 3000 fő Volvo dolgozót és 5000 fő Geely alkalmazottat fog összevonni, ideértve a K+F, a beszerzés, a gyártás, az informatika és a pénzügyi pozíciókat is. Az új egység új és továbbfejlesztett motorok tervezésén dolgozik, amely elősegítheti a Lotus, LEVC, Lynk és Proton értékesítését. Az egységesítés lehetővé teszi a Volvo számára, hogy a házon belüli elektromos autók platformfejlesztésre összpontosítson anélkül, hogy a hagyományos járművek fejlesztését figyelmen kívül kellene hagynia. A Volvo azt várja, hogy 2025-ig értékesítésének fele teljesen elektromos autókból származzon, a fennmaradó eladások pedig hibrid motorokat használó autókból álljon össze. A Geely 2025-ig a Geometry márkanév alatt legalább 10 teljesen elektromos modellt indít több szegmensben. A Geely 2010-ben vásárolta meg a Ford Motor Co. amerikai autóipari konszerntől a Volvo Cars vállalatot.

A vállalat részvényei,5,54 %-kal emelkedtek ezen a héten. A Volvo részvény árfolyama viszont 7,37%-ot menetelt, 12,74 eurón fejezte be részvény a hetet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!