Karacsi a fő csomópontja az aranypiacnak Pakisztánban. Vezető az arany árában, ebben minden város követi a Karacsi Sarafa Bazar Egyesületet. 2022. augusztus 28-án az arany ára Indiában mind a 24, mind a 22 karátos arany esetében változatlan maradt. 10 gramm 24 karátos arany ára 51,980 rúpia volt Indiában, míg 10 gramm 22 karátos arany ára 47,650 rúpia.

Az arany ára pénteken az amerikai kincstárjegyek hozamának csökkenése miatt emelkedett, ami a fém negyedik egymást követő heti emelkedését eredményezte, mivel a befektetők figyelembe vették az Egyesült Államokból származó legutóbbi inflációs adatokat. Ellenben 26-án a FED elnök beszéde lassíthatta piacot, köztük az arany szerepét is, ugyanis Jerome Powell jelezte, hogy a jövőben további jelentősebb mértékben emelkedhetnek az amerikai kamatok az infláció megfékezése céljából.

A piac a kamatemelések lassulására számított, Jerome Powell szavaira viszont az arany árfolyama ismét gyengüléssel reagált és pénteken 1737,47 dolláron zárt unciánként. Svájc júliusban 15,8 tonna aranyat szállított Indiába, ami az aranyrudak másik legnagyobb fogyasztójának számít. Ez a júniusi 7,7 tonnához képest növekedést jelent, de az elmúlt év havi átlagának csupán mintegy a fele. A vámadatokból az is kiderült, hogy Svájc 261 kg aranyat importált Oroszországból, így a május, június és július folyamán összesen 3,6 tonnát, 225 millió svájci frank (235 millió dollár) értékben.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!