A Daimler és kínai részvényese, a Geely megállapodtak abban, hogy együttműködnek egy új, egységes hibrid hajtás fejlesztésében és gyártásában.

A megfogalmazott cél egy „rendkívül hatékony, hibrid alkalmazásokra kifejlesztett erőátviteli rendszer” kialakítása, célja a globális versenyképesség és az energia hatékonyság növelése. Mindkét anyavállalat, a Daimler és a Geely is egyaránt felhasználja saját márkáit, a Mercedes-Benz AG-t és a Volvo Cars-ot, az új motorok fejlesztéséhez. A Daimler révén egy kínai partner, a BYD is szóba kerülhet a projekt részeseként.

A Daimler részvényárfolyama ezen a héten 2,86%-nőtt, míg a Geely Automobile árfolyama 7,36%-ot esett. A Geely vétele jó lehet, mert a sanghaji tőzsdére szeretne bekerülni. A Daimler vezetőségétől az is kiszivárgott, hogy a Geely-vel kötött egyezség, valahol 100 millió és egymilliárd közti megtakarítást fog eredményezni a német autógyárnak.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!