Egyedi részvények

Mayr-Melnhof Karton AG. kartondobozai

By szeptember 22, 2020 szeptember 30th, 2020 No Comments
A Mayr-Meinhof Ag. papírgyár Ausztriában található. A cég egy multinacionális vállalat, a világ számos pontján rendelkezik üzemekkel.

A cég évente 1,4 millió tonna kapacitással rendelkezik, így a Mayr-Melnhof Karton az egyik legnagyobb európai újra hasznosítással rendelkező papírvállalat. Piacvezetője a csomagolóanyagoknak és a kartondobozok készítésnek is. A csoport tevékenysége teljes egészében az alapvető üzleti területekre koncentrálódik, amelyeket két operatív szegmensben irányítanak, MM-Karton és MM-Packaging.

A vállalatot több mint 100 évvel ezelőtt alapították és az elmúlt három évtizedben üzleti szegmensében európai piacvezetővé vált. Az azonos szektor részvényeinek átlagos éves teljesítményéhez képest a Mayr Melnhof Karton, több mint 45 százalékkal magasabb helyen zárt, azaz 43,53 százalékos hozamot tudott elérni. A „konténer és csomagolás” iparág átlagos megtérülése az elmúlt 12 hónapban mínusz 1,68 százalék lett. A Mayr Melnhof Karton itt is jelentősen magasabb, 45,2 százalékos pluszban zárta az évet. Az elmúlt egy év ezen részvényeinek nagyon jó alakulása e kategóriában „vételi” minősítést eredményezett.

A Mayr Meinhof Karton Ag. részvényei ezen a héten 0,39%-ot korrigáltak. A vállalat kapitalizációs tőkéje jelenleg 3,07 milliárd euró. A társaság 2,14%-os osztalékot fizet éves szinten egy alkalommal.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!