A Nutrien Ltd. szerint nettó profitja 224 százalékkal, 3,6 milliárd dollárra nőtt a második negyedévben, mivel az ukrajnai háború továbbra is nyomást gyakorol a globális mezőgazdasági piacokra.

A saskatooni székhelyű műtrágyagyártó, amely amerikai dollárban számol el, azt mondja, hogy a június 30-án zárult három hónapra vonatkozó nettó eredményét befolyásolta a foszfátokkal kapcsolatos nem készpénzes értékvesztés 450 millió dolláros visszaírása.

Azt mondja, hogy a negyedéves profitja hígított részvényenként 6,51 dollárt tesz ki, szemben a 2021-es év azonos három hónapjában elért 1,94 dollárral. A Nutrien árbevétele a második negyedévben 14,5 milliárd dollár volt, ami 49 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A vállalat szerint a káliumértékesítés volumene 3,7 millió tonna volt, ami rekordot jelent a második negyedévben. A Nutrien a nitrogén alacsonyabb árazása és a magasabb földgázköltségek miatt 14 és 15,5 milliárd dollár közötti összegre módosította a 2022-es egész évre vonatkozó eredményre vonatkozó előrejelzését a korábban prognosztizált 14,5 és 16,5 milliárd dollár közötti összegről.

A Nutrien részvényárfolyama ezen a héten 1,22%-ot korrigált. A vállalat részvényét 18 elemző egyöntetűen vásárlásra alkalmasnak minősített. A nagy műtrágya gyártók részvényeinek, mint a CF-nek, a Mosaic-nak vagy a Nutrien-nek egyelőre jót tett az áremelkedés. A Nutrien a legutóbbi olyan vállalat, amely a világ második és harmadik legnagyobb műtrágyaszállítóját, Oroszországot és Fehéroroszországot sújtó szankciókat követően erős negyedéves nyereséget ért el.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá