A BHP részvényeinek értéke akár a 100 dollárt is elérhetik?

A BHP Group árfolyama lejjebb sodródott az elmúlt néhány hónapban, 43,88 dolláros értékre. Egy alapkezelő cég azonban úgy látja, hogy a bányászati cég papírjainak értéke akár 100 dollárra is emelkedhet a jövőben. A szóban forgó szakértői társulat a Tribeca Investment Partners, akik szerint több évtizedes alul értékelés után a kereslet a dekarbonizált világra jelentősen meg fog nőni. Ezt azzal indokolják, hogy a legtöbb cég kínálati korlátokba ütközött így rohamosan új energia- és ércforrásokat keres termékeikhez, melyek újabb lehetőségeket nyithatnak az olyan cégek számára, mint amilyen a BHP. 

A BHP részvényárfolyama ezen a héten 0,34%-ot korrigált. A BHP részvényesek számára aggodalomra adhat okot, hogy a BHP Group Limited részvényárfolyama az elmúlt hónapban 11%-kal csökkent. Jó látni, hogy a BHP Group az elmúlt tizenkét hónapban 14%-os teljes részvényesi hozammal jutalmazta a részvényeseket. Ez magában foglalja az osztalékot is.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!