A Tencent videójátékaira ismét nőtt a kereslet

A kínai technológiai óriás, a Tencent erőteljes növekedésről számolt be videójátékainak értékesítésével kapcsolatban, az első negyedéves eredményében. A szektor 25%-kal, 1,88 milliárd dollárra nőtt az előző év azonos időszakához képest, míg a kínai piacon az összesített játék-bevétel alig 6%-kal 5 milliárd dollárra nőtt. A Tencent ezzel felülmúlta az elemzői várakozásokat az első negyedéves pénzügyi eredményeivel. A vállalat teljes bevétele 21,8 milliárd dollár volt, ami éves szinten 11%-os növekedést jelent. A nettó nyereség ebből 4,9 milliárd dollár, ami éves szinten 27%-os növekedés.

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 3,42%-ot emelkedett. A kínai gazdaság újjáéledéséhez új remények fűződnek. A nulla-COVID politika enyhítésével, valamint a pekingi technológiai szigorítás enyhítésével úgy vélem, hogy a Tencent Holdings a vezető kínai technológiai és szórakoztatóipari konglomerátum minden készen áll a régóta esedékes fordulatra. Ráadásul az olcsó értékelés miatt a Seeking Alpha elemzői véleménye szerint vonzó részvény.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá