A múlt hónapban Bob Bradway, az Amgen vezérigazgatója segített elindítani egy új programot, amelynek középpontjában a rákkutatás felgyorsítása áll az Egyesült Államok és Kína közötti nagyobb együttműködés révén.

Bradway részvétele a projektben tükrözi az Amgen határozott elkötelezettségét mind Kína, mind az onkológia iránt. A vállalat stratégiai együttműködést kezdett el a BeiGene nevű rákközpontú biotechnológiai céggel, amelynek székhelye Kínában található. Az együttműködés magában foglalta azt, hogy Amgen megvásárolta a BeiGene 20,5%-os tulajdonrészét és bejelentette, hogy a vállalatok számos gyógyszert fognak elérhetővé tenni a világ többi országaiban is.

A vállalat részvényei ezen a héten 3,14%-ot emelkedtek. Az Amgen a világ egyik vezető független biotechnológiai vállalatává nőtte ki magát, világszerte több millió betegnek biztosít gyógyszereket. Több amerikai pénzügyi elemző szerint 2021-ben az Amgen részvényei 21%-ot nőhetnek a vállalat kilátásai alapján.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével.  Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!