e-mobilitás

Újra indul a Tesla gyártása

By április 14, 2020 augusztus 14th, 2020 No Comments
A Tesla a hírek szerint május 4-én újra megindítja a gyártást a fremonti üzemében, San Franciscótól keletre.

 

Mindez jó hír azon befektetők számára, akik elektromosautó-gyártó jelenlegi helyzete miatt aggódtak. Több amerikai szakértő igen vegyesen állt hozzá Elon Musk cégének jövőjével kapcsolatban, mivel a koronavírus járvány jelentősen befolyásolja az egész autóipart. Nem mellesleg a vállalat vezérigazgatója lélegeztető gépek gyártásába kezdett a Medtronic-kal, ami szintén igen nagy profitkieséssel járhat. Most, a tervezett újraindítással a befektetői figyelem az amerikai gazdaság felé fordul, illetve arra, hogy a járművek és az elektromos autók iránti kereslet visszapattan-e.

Viszont jó hír, hogy sok amerikai céggel együtt a Tesla is bejelentette, hogy az igazgatói és elnöki szerepben lévő kollégák, közös megegyezés alapján lemondanak fizetésük 30%-ról a cég biztos újraindításának megalapozása érdekében. Ennél is jobb hír viszont, hogy a napokban kikerült a hivatalos első negyedéves jelentés: 18%-kal emelkedett meg a Tesla részvények ára a hét közepén, miután kiderült, hogy 88.400 autót szállított le az első negyedévben. Hozzá kell tenni, hogy a szakértők 78.100 darab járművet becsültek!

Április 13-tól fizetés nélküli szabadságra küldi dolgozói nagy részét a Tesla, mert sok esetben kénytelen volt bezárni gyárait. Akik maradnak, azoknak 10%-kal csökken átmenetileg a fizetése, míg vezetőknél 20-30%-os bércsökkentés várható.

A Tesla részvényárfolyama a hétvégére 19,54%-kal zárt magasabban, mint egy hete. A Tesla továbbra is kiváló befektetés a Seeking Alpha szerint hosszútávon, mert a vírus végeztével a gyárban ígéretes eladási számokat szeretnének produkálni a magas munkanélküliség ellenére. Hiszen a Tesla eddig sem az átlagember kategóriája volt, de a klímaváltozás és a környezetvédelem miatt mégis több nagy és kisvállalkozó vásárolhatja meg azokat.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!