Egyedi részvények

A BB Biotech Ag. részvénye átlag 7,23%-ot tudott emelkedni

By október 13, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A BB Biotech AG (Bank am Bellevue) egy svájci befektetési társaság, amely a biotechnológia területén tevékenykedik.

1993-tól a svájci értéktőzsdén a SIX között találhatjuk meg. 1997-től a német DAX-30n volt megtalálható és 2000-től az olasz Borsa Italiana-n is szerepel a BB Biotech vállalata. A cég elnöke jelenleg Erich Hunziker. A cég teljes tőkéje idén elérte az 1,23 milliárd svájci frankot. A BB Biotech társaság a genetikai fejlesztéseknél a szakértelmükkel felhasználják a különböző betegségek fázisait és annak korai diagnosztizálásában vesznek részt.

2015. március 31-én már a vállalatnak hat egészségügyi társaságban volt részesedése. Például a Celgene-ben 10,7% volt. De bevásárolta magát az Isis Pharmaceuticals-ba, az Incyte-be, az Actelion-ba és a Gilead Sciences-be is. Azóta a svájci cég befektetési alapot is létrehozott, amibe kisebb és közepes kapitalizációjú tőkével rendelkező vállalatokat vásárolt be. Így ma már rendkívül koncentrált portfolióval rendelkezik, kb. 30-35 vállalat részvényével rendelkezik, köztük a Novo-Nordisk és a Regeron. A vállaltnak a részvényállománya 1993-tól 2137,6%-kal emelkedett. Mindenképp hosszú távú befektetésre alkalmas, a vállalat irányítói elmondták, hogy az egészségügyi részvényekben 2020-ra kétszámjegyű emelkedés várható.

Viszont augusztusban a biotechnológiai készletekbe fektetők helyzetét súlyosbította az Egyesült Államok kormányzati erőfeszítései, melyben az alacsonyabb áron történő értékesítését próbálják ráerőltetni a gyártókra. A BB Biotech nem osztja ezeket az aggályokat, mert a biotechnológiai szektorban, mind az eladott termékek mennyisége, mind az alaptőke növekedése igen magas szintet ért el.

A BB Biotech részvénye átlagosan 7,23%-ot emelkedett évente, míg az utolsó 3 év alatt 18,28%-os emelkedést tudott felmutatni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!