Az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal jóváhagyta a Merck&Co. új generációs pneumococcus elleni, Vaxneuvance vakcináját, amely az invazív fertőzéseket okozó baktérium 15 törzsét fedi le. A jóváhagyás részben olyan adatokon alapult, amelyek szerint a Merck vakcinája nagyobb immunválaszt vált ki három kulcsfontosságú baktériumtörzzsel szemben, mint a Pfizer régi vakcinája, a Prevnar 13. A Merck számos terápiás területen, többek között a szív- és anyagcsere-betegségek, a rák és a fertőzések kezelésére készít gyógyszeripari termékeket. A vállalatnak jelentős oltóanyag-üzletága is van. Emellett a Merck állategészségüggyel kapcsolatos gyógyszereket is értékesít.

A Merck&Co részvényárfolyama ezen a héten 0,62%-ot korrigált. Damien Conover, a Morningstar elemzője szerint a Merck egyszerre rendelkezik a magas árrésű gyógyszerek diverzifikált portfóliójával és az új gyógyszerek kiváló hatékonyságával, ami hosszú távon is biztosíthatja a befektetők számára a stabil hozamokat.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!