Az Apple a héten bejelentette az első szén-dioxid-eltávolítási kezdeményezést-a Restore Fund-ot, amely erdészeti projektekbe fektet be a károsanyag csökkentése érdekében, emellett pénzügyi megtérülést generál a befektetők számára. Az Apple 200 millió dolláros alapjának célja, hogy évente legalább 1 millió tonna szén-dioxidot távolítson el a légkörből, ami megegyezik a több mint 200.000 személygépjármű által felhasznált üzemanyag mennyiségével. 2030-ra az Apple zöldebb jövőt szeretne kialakítani, melynek szerves része lesz az új újrahasznosítható csomagolás.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 0,88%-ot emelkedett. Az Apple részvényei évek óta emelkedtek, mivel a vállalat a számítástechnika, a zene és a telefonok jól időzített innovációival kínálta meg a fogyasztókat. Most a szilícium-völgyi Apple új áttörésére készül, ugyanis a vállalat valaha volt legnagyobb kvantumugrását tenné meg, előállítana egy elektromos Apple autót. Az Apple autója lehetővé tenné a vállalat számára, hogy a telefonoknál exponenciálisan nagyobb piacot célozzon meg. A globális autóeladások összege 2020-ban 2,55 billió dollár volt, szemben az okostelefon-piac 420 milliárd dollárjával. A cég környezetbarát arculatához illene egy elektromos autó is.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!