Telemedia részvénykosár

Az Alphabet megint titkolózik?

By 2020.02.18. július 3rd, 2020 No Comments
Az Alphabet hamarosan sokkal jövedelmezőbb lehet a Forbes elemzői szerint.

A társaság vezető fejlesztő csapata néhány napja bejelentette, hogy egy teljesen új projekttel jelennek meg a piacon, mely kiküszöböli a Google Stadia bukását. A Fortune magazinnal nemrégiben készített interjúban Sundar Pichai vezérigazgató bejelentette, hogy a cég „egyéb” szegmense közel 11 milliárd dolláros működési veszteséget jelentett be az elmúlt három évben és azt megelőzően. Az „egyéb” részt vevő vállalkozások némelyike óriási ígéretekkel áll elő, köztük a Waymo autonóm vezető technológiája. Említésre került viszont a cég egyik legnagyobb hibája (a Frobes szakértői szerint), hogy a cég nem ad megfelelő tájékoztatást jövőbeli terveiről, mely segítség lenne a befektetőknek, hogy milyen módon tudják kezelni az Alphabet/Google részvényeket. Illetve arról sem számol be a cég, hogy a részvényesek hogyan és mikor részesülnek ezekből az üzletekből.

Az Alphabet részvény árfolyama ezen a héten 3,21%-ot, míg egy év alatt 39,63%-ot erősödött a vállalat árfolyama. A cégnek kapitalizációs tőkéje mára már a 905,2 milliárd eurót.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!