Telemedia részvénykosár

Az Oracle újabb platform kiadására készül

By február 18, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Az Oracle nemrégiben jelentette be az Oracle Cloud Data Science Platform megjelentetését.

A terméket az Oracle Cloud Infrastructure Data Science mintájára hozták létre, amely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy gépi tanulási modelleket építsenek, képezzenek, kezeljenek és telepítsenek saját berendezéseik fejlesztése érdekében. Az Oracle Cloud Infrastructure Data Science olyan képességeket tartalmaz, mint például megosztható projektek, modellkatalógusok, biztonsági rendszerek, reprodukálható- és auditálható adatok. Az automatizált szolgáltatásválasztás megkönnyíti a tervezést a vállalatok számára, ezáltal sokkal személyre szabottabb szolgáltatásokat tudnak nyújtani az ügyfelek és partnereik számára.

Greg Pavlik, az Oracle kutatás fejlesztési vezérigazgatója úgy nyilatkozott, hogy a jövőben minden vállaltnak szükséges lesz átállni a fejlettebb mesterséges intelligenciájú gépezetekre, hogy optimalizálni tudják erőforrásaikat.

Az Oracle vezérigazgatója, Safra Catz egy határozott véleményt formált legutóbb egy céges rendezvényen, miszerint „a cégnek változnia kell, hogy ne csak egy kényelmi szolgáltatást adjon az SAP ügyfeleinek, hanem inkább a saját ügyfelekre összpontosítson”. Erre az SAP vezetése nem tett semmilyen rosszalló nyilatkozatot, mivel összességében a két cég 342 milliárd dolláros piaci felső korlátot is elérték. Együttesen az ügyfeleik száma majdnem százezer felett tartózkodik és az összes termékcsaládot kihasználják náluk a világ minden részén. Az tény, hogy az Oracle jelentős hátrányban uralja a back-office vállalati technológiai piacokat az SAP-hez képest. Viszont mindkét cég egyetért abban, hogy a Salesforce, a Workday, a Coupa, a Google és az Amazon egzisztenciális fenyegetéseket jelentenek számukra, amelyeket mindkét vállalatnak önállóan nehéz lenne visszaszorítani.

Az Oracle részvényárfolyama ezen a héten 51,02 eurón zárt, így a cég árfolyama 2,02%-ot emelkedett.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!