e-mobilitás

Az Alibaba eléri végre a Hongkong-i tőzsdét

By november 25, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
Az Alibaba kínai kiskereskedelmi óriás elindította az idei év legnagyobb részvényei eladását, és azt tervezi, hogy Hongkongban való tőzsdei jegyzéssel 100 milliárd HK (10 milliárd font) összeget gyűjt be.

Az eladást a legtöbb szakértő a Hongkong-i piac fellendülésének tekinti, az öt hónapos erőszakos kormányellenes tüntetések után, mely során a terület recesszióba zuhant. Hongkong gazdasági aktivitása több mint 3%-kal esett vissza a szeptemberig tartó három hónapban az export visszaesésének, valamint a fogyasztói és turisztikai kiadások összeomlásának következményeként. Az Alibaba Kína legnagyobb tőzsdén jegyzett társasága 500 millió részvényt értékesít, de jelentős kereslet esetén további 75 millió részvényt kínál a befektetőknek.

Ez azt jelenti, hogy az Alibaba 88 milliárd hongkongi dollár és 101 milliárd hongkongi dollár közötti összegre tehet szert. Az e-kereskedelemmel foglalkozó cég eredetileg már júniusban benyújtotta a tőzsdei terveket, viszont azok felfüggesztésre kerültek, mivel a rendőrség és a demokráciát támogató tüntetők összecsapása fokozódott. Az Alibaba részvényeivel november 26-án kezdődik a kereskedés a hongkongi tőzsdén. Az Alibaba hongkongi tőzsde mellett 2019-ben továbbra is a legnagyobb részvénykínálat lesz a globális piacokon. A bankok, köztük a Credit Suisse, a Citigroup és a JP Morgan valószínűleg nagy díjakat számolhatnak fel az üzletért.

Az Alibaba cég részvény árfolyama ezen a héten 0,60%-ot, míg az elmúlt egy hónap alatt 10,21%-ot erősödött.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!