e-mobilitás

Újabb befektetés a SoftBank által

By november 25, 2019 július 2nd, 2020 No Comments
A SoftBank mintegy 300 milliárd jen, azaz 2,76 milliárd dollár finanszírozást kaphat Japán vezető bankjaitól, melyet arra használ majd, hogy megnövelje részesedését a WeWork anyavállalatában a We Co.-ban.

Noha a SoftBank-nak több mint 2 trillió jen van a kezében, fontolóra veszi a további pénzeszközök kölcsönbe vételét, hogy fenn tudjon tartani egy bizonyos szintű készpénztartalékot. A bankok számára-ideértve a Bank fő hitelezőjét, a Mizuho Financial Group-ot-ez ritka pénzkezelési lehetőséget kínál a rendkívüli kamatlábak mellett az országban. Hozzá kell tenni, hogy a bankok a SoftBank Vision Fund befektetői is egyben. A 2010-ben alapított WeWork hosszú távú bérleti szerződéseket köt az egész világon, az irodahasználatot magánszemélyeknek és vállalkozásoknak adja bérbe. A jövedelmezőséggel kapcsolatos kétségek igen megnehezítettek a cég elindulását a piacon, viszont a SoftBank támogatása végül sikeres üzletté tette a vállalatot. A cég és a Vision Fund összesen 9,15 milliárd dollárt fektetett be a We-be.

A vállalat részvénye ezen a héten 2,18%-ot korrigált és 34,70 eurón zárt.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!