A Starbucks alapítója távozik az igazgatóságból

A Starbucks bejelentette, hogy Howard Schultz, a cég mai alapítója és elnöke a tervezett átállás részeként távozik az igazgatóságból. Schultz még az idei év márciusában távozott vezérigazgatói posztjáról. Howard Schultz vezetésével a Starbucks ma már több mint 36.000 üzlettel rendelkezik a világ 86 piacán. A Starbucks a tőzsdére 1992. június 26-án került fel és azóta a részvények árfolyama 96 dollárra nőtt, ami hozzávetőleg 36.000 százalékos növekedést jelent. Az S&P 500 ugyanezen időszak alatt „alig” 1.000 százalékos növekedést ért el. 

A Starbucks részvényárfolyama ezen a héten 1%-ot emelkedett. Egyesek talán azért akarják eladni a Starbucks részvényeit, mert a nyereség az elmúlt években nem nőtt a bevételekkel együtt. A gyenge profitnövekedést nagyrészt a kínai zárlatok okozták. Most, hogy a zárlatok megszűntek, a nyereség ismét növekszik. A vállalat a következő öt évben megduplázhatja nyereségét, ami a Seeking Alpha elemzői szerint a részvények piacverő hozamát fogja támogatni.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!