Kína nem tiltja be az Apple termékeket

A kínai külügyminisztérium a héten hivatalosan is reagált azon hírekre, miszerint kormányzati szervek és cégek felszólították a személyzetet, hogy hagyják abba az Apple iPhone-ok használatát. A Külügyminisztérium a héten közölte, hogy ezen állítások megalapozatlanok, és se a kormánynak se a cégeknek nem áll szándékukban kitiltani a tech óriás termekéit a piacról. A hír hatalmas aggodalmat keltett az Apple befektetői körében, mivel a világ második legnagyobb gazdasága jelentős piacot jelent az amerikai technológiai vállalat számára.

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 1,78%-ot korrigált vissza. Az Apple szokásosan ismét szeptember 12-én megrendezte az Apple Day-t.  Ezen a „Wonderlust” rendezvényén bemutatta az iPhone 15-öt, valamint az Apple Watch és az AirPods új verzióit. Az Apple bevételének mintegy felét adó iPhone több frissítést is kapott, többek között USB-C töltést, valamint titánium oldallapot és továbbfejlesztett kamerákat a prémium modellekben. Ezek a fejlesztések azonban nem olcsóak. A csúcsmodell, az iPhone 15 Pro Max 1199 dollárért kerül majd a kiskereskedelembe.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!