Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Novo-Nordisk újabb készítménnyel bővül

By június 23, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Novo-Nordisk hivatalos nyilatkozata szerint 725 millió dollárért szeretné felvásárolni a Walthamben található biotechnológiai óriást, a Corvidia Therapeutics-t.

A tervek alapján ezzel a dán gyógyszeripari vállalat kibővíti alaptevékenységét a cukorbetegség gyógyszerein túl, új szív- és érrendszeri betegségek kezelésére szakosodva. A Novo-Nordisk a magántulajdonban lévő induló kísérleti gyógyszer, a Ziltivekimab miatt döntött a cég felvásárlása mellett, mely krónikus vesebetegségben szenvedő betegek számára lett kialakítva. „Úgy gondoljuk, hogy a Ziltivekimab első osztályú kezeléssé válhat, csökkentve a szív- és érrendszeri betegségek terheit egy olyan betegpopulációban, ahol a súlyos kardiovaszkuláris kockázata fennáll”-mondta Mads Krogsgaard Thomsen, a cég elnöke.

A vállalat részvényei ezen a héten 4,66%-ot emelkedtek. A Novo-Nordisk részvényárfolyama meghaladta az 52 hetes mozgóárfolyamcsúcsát is, a cég 1,86%-os osztalékot fizet részvényei után. A Novo-Nordisk 148 milliárd eurós tőkével rendelkezik és elmondhatja a cégvezetés, hogy 43.100 embert foglalkoztat 79 országban és több mint 170 országban forgalmazza termékeit. A vállalat napjaink aggasztó problémáiban, azaz a cukorbetegségben, a hemofíliás betegségekben és az egyéb krónikus betegségben szenvedőknek ad segítséget gyógyszereivel és termékeivel, így a jövőben is egyre keresettebb lehet a termékük.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!