Telemedia részvénykosár

Jó útra tér az Apple! Persze van benne csavar…

By 2020.02.11. július 3rd, 2020 No Comments
Tavaly augusztusban az Apple bejelentette, hogy több indie-javítóműhelyben valódi iPhone alkatrészeket és eszközöket fog piacra dobni a boltok számára, hogy iPhone-javításokat tudjanak végezni.

Ez teljes mértékben ellent mond az Apple eddigi stratégiájának, mely szerint az IPhone termékek javítása szigorúan tilos más üzletek által. A tavalyi évben egy YouTuber, Louis Rossmann videót készített, hogyan is lehet az iPhone-ok egyik kritikus hibáját (gyors akkumulátor merülés) kiküszöbölni. A vállalat meglátva a videót pert kezdeményezett az influencer-rel szemben.

Tehát ez az új beruházás igazi kivételnek tűnik az Apple szigorú korlátozásaival szemben. Sok szakértő szerint a fogyasztóvédelem miatt volt szükséges ezen intézkedés, mivel igen sok szabályt szegett meg az Apple a telefonjaik javítását illetően. Az új projekt viszont nem teljesen olyan, mint egy átlagos mobiljavítási akcióterv. A vállalat bármikor be nem jelentett ellenőrzéseket és ellenőrzéseket végezhet a javítóműhelyekben, hogy megbizonyosodjon arról, hogy csak azon alkatrészeket használják az árusok, melyeket tőlük vásároltak. A szerződés szerint az Apple akár 1000 dollár összegű bírságot szabhat az üzletre, minden egyes „hamis” javítás esetén.

A vállalat részvényei ezen a héten 4,34%-ot tudtak emelkedni.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!