GLOBAL HIGH YIELD BONDS

A Teva vállalat is érintett lehet a koronavírus megelőzésében

By március 24, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
Már hetek óta hallani azokat a híreket, hogy már március végén kifogyhatnak a gyártó cégek az alapvető alapanyagokból, ha Kína ezentúl csökkenti a termelését, vagy éppen nem tudja biztosítani a folyamatos ellátást.

Olyan létfontosságú gyógyszerek összetevőiről beszélünk, mint a cukorbetegség elleni készítmények, a fájdalomcsillapítók, a HIV vírus elleni szerek és az antibiotikumok alapanyagai–írta a napokban a Financial Times. A Teva vállalatnál is napok, hetek óta leállás van, ami számos problémát fog okozni a jövőben. A Teva szóvivője azt is elismerte, hogy már a járvány kitörésekor azonnal megemelkedtek az alapanyagárak, az esetleges hiánynak pedig még inkább árfelhajtó hatása lehet. A Teva azt is elismeri, hogy a társaság globális vezető szerepet tölt be a generikus és a speciális gyógyszerek piacán, több mint 3500 termékből álló portfoliója van szinte minden terápiás területen.

A napokban az is kiderült, hogy a holland Mylan és az izraeli Teva Pharmaceutical Industries elkötelezték magukat a COVID-19 világjárvány elleni küzdelem mellett és bejelentéseket tettek, hogy hidroxiklorokin-szulfát tablettákat gyártanak, a koronavírus megelőzése érdekében.

Viszont a napokban a Mylan cég ellen eljárás kezdődött, hiszen a Plaquenil márkanéven árusított gyógyszer jelenleg nem engedélyezett a COVID-19 kezelésére. Az Egészségügyi Világszervezetnél vizsgált gyógyszerként szerepel a koronavírus elleni hatékonyság szempontjából, de engedélyt még nem kapott rá. Jelenleg a Mylan vállalat azt várja, hogy április közepén elkezdheti a termék kiszállítását. Majd a jelenleg elérhető hatóanyaggal együtt felgyorsíthassa a gyártást, hogy 50 millió tablettát biztosítson a világon azoknak, akik potenciálisan több mint 1,5 millió beteget kezelhetnek. Ehhez a gyártáshoz és forgalmazáshoz a Teva is hozzájárult.

A Teva vezetői március 20-án jelentették be, hogy a nagykereskedőkön keresztül több mint hatmillió adagot hidroxiklorokin-szulfát tablettát adományoznak az Egyesült Államok kórházainak, hogy kielégítsék azok gyógyszer iránti sürgős igényüket. Brendan O’Grady, a Teva ügyvezető alelnöke és a Teva North America Commercial elnöke azt nyilatkozta szombaton a Bloombergnek, hogy „elkötelezettek vagyunk abban, hogy segítsünk a lehető legtöbb tabletta beszerzésében, mivel ennek a kezelésnek a költségei felgyorsulhatnak”.

A Teva vállalat kötvény árfolyama pénteken 5,98%-ot emelkedett. A Teva vállalat kötvénye most még mindig jó vétel a másodlagos piacon, ugyanis a kötvény100%-os árfolyamon jár le. A Teva vállalat évi 1,125% fix kamatot fizet a befektetőinek éves szinten.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!