Kopernikus részvénykosár

A Visa-t is elérte a koronavírus

By március 9, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Visa-ra hatott a koronavírus terjedése.

A társaság a napokban azt nyilatkozta, hogy a kártyatulajdonosok külföldi kiadásai hirtelen lelassultak, különösen az utazással kapcsolatos vásárlások esetében és hogy a negyedévben a bevétel növekedése körülbelül 2,5–3,5 százalékponttal lesz alacsonyabb a vártnál, mint a január 30-án megosztott kilátások. A Visa bejelentette, hogy nem ad a jövőbeli negyedévekre vonatkozó előrejelzést egészen az első negyedév végéig. „A határokon átnyúló vásárlások heti szinten romlottak a koronavírus kitörése óta és a 2020. február 28-i tendenciák még nem tükrözik teljesen az Ázsián kívül terjedő koronavírus hatását”-nyilatkozta a Visa szóvivője San Francisco-ban. A Visa csatlakozik a Mastercard-hoz és a PayPal Holdings Inc.-hoz, hogy figyelmeztesse a befektetőket arra, hogy a koronavírus terjedése hogyan befolyásolhatja üzleti tevékenységüket. A Mastercard azt állította, hogy a múlt hónapban 2-3 százalékponttal teljesíthettek felül egy korábbi előrejelzéshez képest, ami 9–10%-os árbevétel-növekedéshez vezethet.

Az is a héten jelent meg, hogy a Zacks Consensus elemzőház becslései szerint az elemzők a Visa részvénynél részvényenként 6,13 USD bevételt remél és 25,28 milliárd dollár bevételt vár el éves szinten. Ezek az összegek a koronavírus ellenére is plusz 12,68%-os részvényenkénti bevételt, illetve vállalati szinten összességében 10,03%-os emelkedést jelenthetne a tavalyihoz képest.

A Visa részvényei ezen a héten 0,95%-ot korrigáltak, míg a Mastercard részvényei 2,56%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!