A Lucid keresleti problémákba ütközött

A társaság a negyedik negyedéves eredményjelentésében közölte, hogy február 21-ig több, mint 28.000 foglalása volt az Air szedánra. Ez meglepő, mivel a vállalat 34.000 foglalást jegyzett novemberben és akkor is kevesebbet szállított le, csaknem 2000 darabbal. A Lucid szóvivője úgy nyilatkozott, hogy 2023-ban mindössze 10.000-14.000 jármű megépítését tervezi, ami jóval kevesebb, mint amennyit a Wall Street-i elemzők vártak. Összességében a szakértők 27.000-nél is több jármű legyártására számítottak, tekintve, hogy újabb gyárak épülnek a márka jóvoltából, a termelés növelése érdekében. 

A Lucid részvényárfolyama ezen a héten 11,97%-ot esett. Vajon mi is járulhatott hozzá az eséshez. Sok összetevő közül az egyik, hogy a Wall Street szinte összes részvényei már második napon is csökkentek a változékony kereskedésben. Amit a banki részvények széleskörű veszteségei húztak lefelé, miután félő volt, hogy a pénteken csődeljárás alá vont, technológiai fókuszú Silicon Valley Bank csődje a szektor szélesebb körében is problémákat okozhat. A Lucid EV-gyártása 2023-ra megduplázódhat, de ez még mindig messze elmarad a piacok elvárásaitól. Úgy tűnik, hogy a Lucidnak nem sikerül új megrendeléseket szereznie a szedánjaira.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá