A Lucid felpörgette a gyártást

A Lucid Motors bejelentette, hogy a negyedik negyedévben több, mint 50 százalékkal növelte elektromos luxus járműveinek termelését. Ez főként annak köszönhető, hogy a jobb alkatrész- és anyagellátás lehetővé tette a vállalat számára, hogy kissé túllépje az egész évre kitűzött gyártási célját. Az autógyártó közölte, hogy 2022-ben 7.200 járművet gyártott, ami az első kiemelkedő gyártási év. Az elemzők az előző évre nem számítottak 7000-nél több járműre a cégtől. Az új Lucid kedvezmény miatt a cég az évben nagyobb sikerekre számít. 

A Lucid Group részvényárfolyama ezen a héten 20,59%-ot esett. A Bank of America szintén leminősítette a részvényt semlegesre a vételi besorolásról, a közeljövőre vonatkozó keresleti aggodalmakra hivatkozva. Az elektromos járműveket gyártó Lucidot kizárták a kormány által az elektromos járműveket vásárló fogyasztók számára nyújtott új vásárlási adókedvezményből. A vállalat úgy döntött, hogy tesz valamit ez ellen.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!