Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Johnson&Johnson lehet hogy mégsem hibás

By 2019.11.05. július 2nd, 2020 No Comments
A Johnson&Johnson hivatalos sajtóközleményéből kiderült, hogy nem található azbeszt a Johnson&Johnson Baba hintőpor műanyag palackjában, amelyet korábban az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatósága tesztelt és talált szennyezettnek.

A hónap elején a vállalat visszahívott jelentős mennyiségű baba terméket (körülbelül 33000 db palackot), amelyeket tavaly gyártottak és szállítottak az Egyesült Államokba. A visszahívás egy FDA-teszt miatt volt szükséges, amely szerint a palackokban alacsony mértékben megtalálható a krizotil-azbeszt szennyezettség.

Az FDA társaság azt tanácsolta az embereknek, hogy ne használják fel a már megvásárolt Johnson’s Baby Powdert és lépjenek kapcsolatba a céggel a visszatérítés miatt. Ezen a héten viszont kiderült, hogy a megállapított szennyezettségi szintek nem haladják meg a 0,00002%-os az azbeszt szintet, ami pedig egyenesen 0 a hintőporokban. A vállalat azt nyilatkozta a hét elején, hogy az FDA 15 új tesztje alatt egyetlen alkalommal sem talált azbesztet a termékekben. A társaság visszahívott tételéből származó további 48 új laboratóriumi teszt szintén nem mutatott ki azbesztet. A nyomozásban így egy új lehetőség is felmerült, hogy az adott termékek hamisítás áldozataivá váltak, így azok tartalmazhatták a nem megfelelő, használatra alkalmatlan összetevőket.

A híreknek köszönhetően a Johnson&Johnson cég részvényei 2,92%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!