Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead Sciences a HIV gyógyszereivel tartja magát a piacon

By 2019.11.05. július 2nd, 2020 No Comments
A Gilead Sciences a múlt héten meglehetősen gyenge jelentést tett a harmadik negyedévről.

A bevétel évről évre változatlan volt, amihez a hepatitis C franchise értékesítésének 20%-os csökkenése, valamint a Ranexa és a Letairis alacsonyabb árbevétele vezetett. Viszont a Gilead sikeresen váltotta át a HIV-betegeket a hagyományos kezelésekről olyan rendszerekre, amelyek saját maga fejlesztett ki és ezen kezelések már sokkal kevesebb mellékhatással rendelkeznek. Az átváltás és az új betegek befogadása a HIV elleni készítmények bevételét 13%-kal növelte a harmadik negyedévben, ami elősegítette, hogy az általános bevétel évről évre változatlan maradjon.

A Gilead legújabb HIV elleni termékét, a Descovy-t, az Élelmiszer- és Gyógyszerügynökségi Bizottság a napokban hagyta jóvá, mint a betegséget megelőző készítményt. Johanna Mercier, a vállalat üzleti stratégia vezetője jelenleg azon ügyködik, hogy meggyőzze az orvosokat a Truvada-ról a Descovy-ra való áttérésről. A Descovy versenyben áll az Eli Lilly, a Pfizer és az AbbVie termékeivel, viszont sok szakértő szerint a Gilead új fejlesztésű készítménye (ha az eddigi statisztikák helytállóak) dominálni fogja a HIV elleni gyógyszerek piacát.

A Gilead Sciences részvényárfolyama az elmúlt 3 hónap alatt 3,51%-ot esett, de hosszú távon befektetésre ajánlott.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá