A Medtronic szóvivője a hét elején bejelentette, hogy egy új eszközt kapott az Egyesült Államok Élelmezési és Gyógyszerügynökségétől (FDA) a szívelégtelenségben szenvedő betegek miatt.

Jelenleg a LVAD rendszer tartalmaz egy beépített szívszivattyút, amely növeli a testben keringő vér mennyiségét. A szivattyú egy hajtómű kábelhez van csatlakoztatva, amely a testén kívül helyezkedik el egy vezérlőhöz, amelyet áramforrásokhoz csatlakoztatnak. A jövőbeli rendszert úgy tervezték, hogy teljes mértékben tartalmazza ezeket a vezérlőket.

Az FDA programjának célja, hogy segítse a betegeket abban, hogy időben hozzáférhessenek az olyan technológiákhoz, amelyek képesek hatékonyabban kezelni vagy diagnosztizálni az életveszélyes vagy visszafordíthatatlanul romló betegségeket vagy állapotokat. A program keretében az FDA a Medtronic számára elsőbbségi áttekintést és interaktív kommunikációt biztosít az eszközfejlesztés és a klinikai vizsgálati protokollok vonatkozásában, egészen a forgalomba hozatali döntésekig. A Medtronic teljesen beültethető LVAD eszköze még évekig nem lesz piacképes, viszont az FDA támogatása igen nagyban segíti a terméknek a tökéletesítését.

A Medtronic részvénye csütörtök délutánig 2,785 %-ot meneteltek felfelé.

Küldjön üzenetet!