Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead közölte mennyibe is fog kerülni a COVID-19 elleni oltás

By július 7, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A Gilead Sciences gyógyszergyártó hivatalosan bejelentette a kísérleti szakaszban lévő COVID-19 elleni vakcina, a Remdesivir árát.

Az amerikai magánbiztosítással rendelkező betegek injekciós üvegenként 520 dolláros áron juthatnak hozzá a vakcinához. A vírus ellen a betegek többségének 6,25 injekciós üvegre lesz szüksége egy ötnapos kezelés során, ami így azt eredményezi, hogy a teljes kezelés összege 3120 dollárt érheti el. A fejlett országokban állami támogatással biztosított betegek esetében az ár injekciós üvegenként 390 dollárra, vagy kezelésenként 2340 dollárra csökken. Az elemzők sokkal magasabb árat számoltak be a gyógyszerről, mivel a múltban a Gilead ismert volt a túlárazásban. A Remdesivir megjelenésével a Gilead fenntartotta az ár képzését.

A vállalat vállalat részvényei ezen a héten 4,92%-ot emelkedtek. A Gilead Sciences vállalatban nemcsak a befektetők, hanem Amerika kormánya is bízik, főleg a koronavírussal kapcsolatos vakcina elkészítése miatt, illetve azért mert a 2000-es évek elején sikeres maláriagyógyszerkutatást végzett a cég.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!