Best of Dividens vagyonkezelt részvénykosár

A Gilead gyógyszere milliárdos üzlet lehet

By július 20, 2020 október 1st, 2020 No Comments
Jelenleg nincs hivatalos vakcina a COVID-19-re és a kezelési lehetőségek is csak korlátozott felhasználásra alkalmasak, kizárólag súlyos vagy életveszélyes tünetekkel rendelkező betegek esetén.

Ennek ellenére a szakértők egyetértenek abban, hogy a Gilead Sciences Remdesivir kezelése a vártnál sokkal pozitív eredményekkel zárta a koronavírus elleni teszteket, mint más hasonló készítmények. Július elejei hír, hogy az első Covid-19 elleni hatóanyag a Remdesivir, amelynek forgalmazását az EU engedélyezné. A jóváhagyást a megszokott 67 napos eljárásnál rövidebb, gyorsított eljárás keretében bocsátották ki, az Európai Gyógyszerügynökség ajánlásit követve. A Gilead Sciences vállalat ezen a hétvégén további adatokat bocsátott ki a Remdesivir hatékonyságáról. Ezen az adatok azt mutatták, hogy a Remdesivir-t felhasználó betegek 74,4% -a meggyógyult a COVID -19-ből a 14.napon, míg a betegek 59%-ánál javultak a betegségek tünetei.

A Gilead Sciences részvénye, azért is jó lehetőség, mert a vállalat hosszú évek óta vezető szerepet tölt be az egészségügyi piacon, korábban sikeresen részt vett a malária és az ebola kezelésében is.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!