Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

Tovább terjeszkedik a Gilead és nemcsak a koronavírus miatt

By március 9, 2020 július 3rd, 2020 No Comments
A Gilead Sciences vállalat vezetői megállapodtak abban, hogy körülbelül 4,9 milliárd dollárért megvásárolják a Forty Seven vállalatot, hogy könnyen be tudjanak törni a gyógyszerészeti kutatások egyik legnagyobb területére, a rákkezelés területére.

A Gilead a negyvenhét, részvényenként 95,50 dolláros akvizícióval vásárolja meg a Forty Seven-t egy tranzakció során, amelyet a napokban mindkét testület jóváhagyott. Az ár 96%-os prémium a cég csütörtöki részvény zárásához képest. A Forty Seven részvénye 62%-kal, 93,79 dollárra növekedett New York-ban az akvizíció bejelentése után.

„A Gilead Sciences franchise vállalatot a hepatitis C elleni küzdelem gyógyszeripari óriássá változtatta, ám a kezelések eladása az utóbbi pár évben jelentősen visszaesett és a vállalat új bevételi forrásokat keresett. A Forty Seven-nel kötött megállapodás kiegészítheti a Kite Pharma 2017. évi megvásárlását, amely potenciálisan az első osztályú kezeléseket jelenthet-mondta Daniel O’Day vezérigazgató. „Ez tökéletesen beletartozik a stratégiánkba, amellyel olyan területekre fókuszálunk, amelyekben nagy az orvosi szükséglet”–tette hozzá.

A Gilead Sciences ezen a héten is elismerte, hogy minden erővel a Covid 19, azaz a koronavírus ellenszerén dolgozik. A Bloomberg szerint a Gilead Sciences cég a legnagyobb esélyese annak, hogy egy kiváló antivírus vakcinát készítsen elő, igaz az esélyei ennek a mutálodások miatt 50%. A befektetők optimistábbnak tűnnek a Gilead Sciences esélyeivel kapcsolatban, mivel január 21. óta kiválóra értékelik a céget és ez majdnem 17 milliárd dolláros rallynak felel meg a vállalat életében. Ha a vakcina sikerrel jár az RBC úgy gondolja, hogy a gyógyszergyártó 80 millió-150 millió dollár nyereséggel és hatalmas hírnévvel szállhat ki most a vírus elleni versenyből.

A Gilead Sciences vállalat részvényei ezen a héten 10,87%-ot emelkedtek.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!