A Danaher vállalat által kibocsájtott részvényt jelenleg 19 elemző vizsgálja. Az elemzői konszenzus „vásárlás” minősítést mutat. A célár 302 dollár és 400 dollár között mozog, az átlagos célár 342,92 ponton áll. Jelenleg az árfolyama 262,5 dollár.

A vállalat piaci kapitalizációja 188,152 millió dollár. A Danaher egy alacsony osztalékfizetésű részvény, amely üzleti modelljének, alacsony adósságterhének és hatékony M&A múltjának köszönhetően óriási szabad cash flow növekedési potenciállal rendelkezik. Viszont kiemelhetjük, hogy a Danaher ismét erős negyedéves eredményeket ért el. Az árbevétel 20,5%-kal nőtt a negyedik negyedévben és 32,0%-kal az egész évben. Míg az iparágban sok vállalatnál az infláció és az ellátási lánc zavarai miatt csökken a haszonkulcs, addig a Danaher haszonkulcsa ténylegesen javult.

A Danaher részvényárfolyama 3,2%-ot korrigált ezen a héten. A Danaher az elmúlt néhány évtizedben erősen növekvő vállalat volt (5 éves átlagos 13%-os árbevétel-növekedés) és ez a következő néhány évtizedben is így lehet.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

2 hozzászólás

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!