Egyedi részvények

A BASF magas osztalékfizető részvény

By április 28, 2020 október 1st, 2020 No Comments
A BASF a forgalmat tekintve a világ legnagyobb vegyipari vállalata, amely a vegyszerek, a műanyag, a nagy teljesítményű termékek, a funkcionális mezőgazdasági megoldások, valamint az olaj és a gáz területén tevékenykedik.

Termékeiket széles körben használják az autógyártás, építészet, mezőgazdaság, elektronika, elektrotechnika, műanyag-, vegy- és bútoripar, illetve a papírgyártás ágazatain belül. A vállalat világszerte kereken 117.000 munkatársat foglalkoztat.

Az 1865-ben alapított cég éves forgalma 2019-ben 59,3 milliárd euró volt. A BASF továbbá különféle rendszermegoldásokat és szolgáltatásokat is kínál. Már 1988 óta a német első részvényliga tagja, azóta soha nem került ki belőle. A világ legnagyobb vegyipari vállalata évek óta kényezteti részvényeseit. A vegyipar alapvetően konjunktúrafüggő, azonban a ludwigshafeni székhelyű, piacvezető cég termékeire szinte az összes ágazat vállalatainak szüksége van. Az osztalékpolitika rendkívül kedvező a részvényesek számára, hiszen az osztalékot évente növelik. 2015 májusában a vállalat beleegyezett abba, hogy gyógyszerészeti összetevőinek üzletágát eladja a svájci gyógyszergyártó Siegfried Holdingnak, 270 millió euró díj ellenében, ideértve a feltételezett adósságot is. A BASF Csoport Magyarországon elért árbevétele meghaladta a 172 millió eurót. A BASF Hungária 2009-ben 140 főt foglalkoztatott.

A vállalat jelenleg 3,20 eurós osztalékot fizet részvényenként. A BASF vegyipari vállalata egy hosszú távú portfólió engedhetetlen része, a vállalat részvénye 44,05 euró.

 

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!