e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

A Volkswagen még nem előzi meg a Tesla-t

A Volkswagen AG ambiciózus törekvése, hogy kiszorítsa a Tesla-t, mint az elektromos járművek globális vezetője, igen sok akadályt gördített a cég elé. Oliver Blume vezérigazgató azt tervezi, hogy 2026 helyett az évtized végére tolja a kulcsfontosságú Trinity akkumulátoros autó projektet, mert az új szoftverek nem készülnek el időben a jelek szerint. A cég eltörölheti a 2 milliárd eurós németországi elektromosautó-gyár terveit is, illetve további e-mobility projektet is szünetelhetnek. 

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 0,57%-ot korrigált. A Porsche a Volkswagen lenyűgöző autóipari portfóliójának legértékesebb része, amely magában foglalja a tömegpiaci Volkswagen márkát, a prémium kategóriás Audi egységet, valamint az ultra-finom kategóriás Bentley és Lamborghini márkákat.

 

A Tesla az egyik legnagyobb vállalat lehet a jövőben

A Baron Capital a Tesla vezérigazgatójával, Elon Musk-kal közösen beszélt a vállalat jövőjéről a Metropolitan Operaházban, New Yorkban. Ron Baron elmondta, hogy szerinte a Tesla a világ legjövedelmezőbb és legnagyobb vállalatává válhat egy évtizeden belül. A Tesla részvényei 50 százalék körüli esésben vannak az év eleje óta. Ennek ellenére Ron Baron bizakodó és az autógyártó részvényei a Baron egyik legnagyobb alapjának csaknem 45%-át teszik ki. 

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 8,05%-ot esett. A Tesla részvényeinek árfolyama több mint 50%-kal esett az év eleje óta egy vételi pozícióra. A Tesla üzletága továbbra is hatalmas nyereséget és pénzforgalmat generál.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az UnitedHealth Group továbbra is dominál

Az UnitedHealth Group hatalmas nyeresége biztosan nem marad észrevétlen, tekintve, hogy az egészségügyi biztosítások szektorában továbbra is domináns a vállalat. A társaság a harmadik negyedévben csaknem 5,3 milliárd dolláros nyereségről számolt be. A következő legközelebbi rivális, a Cigna 2,8 milliárd dollár nyereséget ért el. Az egészségügyi óriáscég 2022 első kilenc hónapjában 15,35 milliárd dolláros nyereségről számolt be.

A United Health Group részvényárfolyama ezen a héten. A United Health Group az LHC Group otthoni egészségügyi cég felvásárlása a hírek szerint decemberre befejeződik. Az ügylet egyike a vállalat által idén végrehajtott több nagy fúziónak és felvásárlásnak. A United Health értékelése megelőzte növekedési kilátásait.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

A Microsoft nagyobb versenyt szeretne

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella közölte, hogy az amerikai technológiai óriás nagyobb versenyt szeretne teremteni a játékkiadók között a jövőben. A cégnek eközben viszont több versenyellenes vizsgálattal kell szembenéznie az Activision Blizzard megvásárlására tett 69 milliárd dolláros ajánlata miatt. A Microsoft nagyrészt a konzol- és PC-videojáték-üzletágban tevékenykedik, és több száz játékhoz kínál hozzáférést az Xbox Game Pass és a PC Game Pass szolgáltatásain keresztül.

A Microsoft részvényárfolyama ezen a héten 2,38%-ot esett. A Microsoft részvényei január óta kétszámjegyű csökkenést szenvedtek el. A Microsoft felhőalapú számítástechnikai szegmense, az Azure továbbra is jól teljesített.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Unilever számára jó döntés volt az áremelés

Az Unilever 2021 közepe óta gyorsabban emelte az árakat, mint legnagyobb riválisa, a Procter&Gamble és a Nestle. Október 27-én a cég erőteljes növekedési eredményeket közölt 2022 harmadik negyedévére vonatkozóan, amely 10,6%-os értékesítési növekedést és 17,8%-os forgalomnövekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. A szervezet törekszik arra, hogy egy egyszerűbb és környezettudatosabb működési modellen keresztül folytassa tevékenységeit a jövőben. 

A Procter&Gamble részvényárfolyama 1,79%-ot, míg a vizsgált Unilever 3,36%-ot emelkedett. Az Unilever képes emelni az árakat anélkül, hogy a mennyiségek jelentősen visszaesnének.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Coca-Cola visszahívja karácsonyi csomagjait

A Coca-Cola bejelentette, hogy visszahívja a korlátozott számú karácsonyi Coca-Cola Zero Sugar csomagjait, mivel a termékek több esetben nem cukormentes Cola-t tartalmaznak. Ez potenciális veszélyt jelent azon fogyasztók számára, akiknek szabályozniuk kell a cukorbevitelüket. Emellett a Cola-nak számolnia kell a COP27 alatt kapott kritikával, melyben több szakértő is felhívta a figyelmet, annak ellenére, hogy a cég törekszik a zöldebb működési modell kialakítására. 

A Coca-Cola részvényárfolyama 0,18%-ot emelkedett ezen a héten. A vállalat emelte az egész évre vonatkozó kilátásait, mivel a kereslet továbbra is stabil, még akkor is, ha a magasabb költségek ellensúlyozására emelte az árakat.

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tencent visszavásárlási programba kezd

A Tencent növelte részvény-visszavásárlásait, melyre több mint 3 milliárd dollárt költ idén, mivel a vállalat papírjainak árfolyama négyéves mélypontra süllyedt. A vállalat most arra összpontosít, hogy készpénzt juttasson vissza a részvényeseknek. Ennek hátterében Kína hanyatló gazdasága és a kormány szerencsejáték elleni fellépése áll. A videójátékokról híres kínai csoport 76 millió dollárra növelte visszavásárlási kiadásait, amely jövőre megegyezhet a rivális Alibaba visszavásárlási programjával, az elemzők becslései szerint. 

A Tencent részvényárfolyama ezen a héten 9,07%-ot erősödött. A kínai székhelyű internetszolgáltató vállalat 19,7 milliárd dolláros árbevétel mellett 47 cent/amerikai részvényenkénti korrigált eredményt jelentett. Elemzők arra számítottak, hogy a Tencent részvényenként 45 centes eredményt jelent 20 milliárd dolláros bevétel mellett.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Cisco erős eredményeket közölt

A Cisco teljes bevétele 6%-kal nőtt az előző évhez képest, viszont a nettó bevétel 10%-kal, 2,7 milliárd dollárra csökkent. A vállalat a 2023-as pénzügyi évben 4,5-6,5 százalékos árbevétel-növekedést vár, szemben a korábbi előrejelzéssel, amely 4 százalékos növekedést írt elő. Scott Herren pénzügyi igazgató a cég közleményében kijelentette, hogy a Cisco erős eredményeket hozott, és a vállalat előrejelzését részben az enyhülő ellátási helyzetnek tulajdonította. A Cisco részvényeinek árfolyama 27%-ot esett idén, míg a Nasdaq100 indexe 29%-ot esett.

A Cisco Systems részvényárfolyama ezen a héten 7,17%-ot emelkedett. A Cisco közölte, hogy az első negyedévi bevétele az előző évhez képest 6%-kal 13,6 milliárd dollárra ugrott. A vállalat eredményei felülmúlták az elemzői becslések 13,31 milliárd dolláros átlagát. A Cisco az első negyedévről 86 cent/részvény eredményt jelentett, ami felülmúlta a 84 cent/részvényre vonatkozó átlagos becsléseket.

 

Egyedi részvények:

Miért emelkedett novemberben az Adidas részvénye az egekbe

Dentsply Sirona részvényeket nem csak fogorvos vesz

Egyedi kötvény:

Közel 9%-al olcsóbban férhet hozzá az eurós Magyar Államkötvényekhez

Arany:

Új belépési lehetőségek nyílnak az arany árfolyamában

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!