A Vestas rövid távú kihívásokkal küzd a COVID, Oroszország és az elavult tengeri szélturbinák kezelése terén. A Vestas a legnagyobb turbinagyártó.

A Vestas Wind Systems megrendelést kapott 266 MW-os szélenergia biztosítására az USA-ban. Qair, a TotalEnergies és a BW Ideol alkotta konzorcium 30 MW-os megrendelést adott le az Eolmed tengeri szélerőmű parkra. A szerződés három V164-10,0 MW-os szélturbina szállítását, szállítását, telepítési felügyeletét és üzembe helyezését foglalja magában. A turbinák leszállítását és üzembe helyezését 2024 első felére tervezik. Az úszó szélerőművek úttörőjeként a Vestas már több mint egy évtizede telepít turbinákat úszó alapokra. Ezzel a projekttel a Vestas 1995 óta világszerte több mint 7 GW tengeri szélenergiát telepített.

A Vestas Wind Systems részvényárfolyama ezen a héten 5,91%-ot korrigált. A dán Vestas a brazil szélerőművek piacán vezető szerepet tölt be, közel 1400 turbina több mint 5,4 GW szélenergiát termel országszerte. A Vestas az energiaipar globális partnere a fenntartható energia megoldások terén.

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!