e-Mobility vagyonkezelt részvénykosár

 

A Tesla 1 millió autót hív vissza Kínában

A Tesla a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy több mint 1,1 millió autót hív vissza Kínában potenciális biztonsági kockázatok miatt. Az akcióra május végén kerül sor, és azon Model-ek lesznek érintettek, melyet a cég 2019. január 12. és 2023. április 24. között gyártott. Ez majdnem megegyezik a Tesla teljes értékesítésével a kínai anyaországban, a négy éves időszak során. 2019 és 2023 márciusa között a Tesla mintegy 1,09 millió járművet adott el az országban. 

A Tesla részvényárfolyama ezen a héten 1,22%-ot esett. Bár a Piper Sandler elemzője elismeri, hogy a közelmúltban végrehajtott árcsökkentések és a lassabb készletforgalom rövid távon megnehezítheti a Tesla-részvények árfolyamát, hosszú távon továbbra is rendkívül pozitívan értékeli a részvényeket. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója úgy véli, hogy a vállalat járműszoftverei jelentős nyereséget fognak termelni, különösen akkor, ha a Tesla képes lesz autonómmá tenni autóit. Az elemző Tesla-részvényekre vonatkozó árcélja több mint 60%-os emelkedést jelent.

 

A Volkswagen megépíti eddigi legolcsóbb elektromos járművét

A Volkswagen csoport, amely többek között olyan márkákat birtokol, mint a Skoda, a Seat és a Porsche, meglehetősen magabiztos abban, hogy képes egy 27.000 dollár értékű e-autót gyártani, mely megfelel a piaci elvárásoknak és a vállalat számára is profitot teremt. A német autóipari óriás nemrégiben nyilvánosságra hozta a projektet, mely a 2all névre hallgat. Ez jelenleg egy Polo-szerű elektromos jármű, mely valamikor 2025-ben kerülhet sorozatgyártásba. 

A Volkswagen részvényárfolyama ezen a héten 6,23%-ot esett vissza. Szilárd éves eredményt ért el a Volkswagen-csoport, 2023-ban a kiszállítások jelentős növekedése várható. Az értékesítési árbevétel az előző évhez képest 12 százalékkal 279,2 milliárd euróra nőtt; a leszállított járművek számának csökkenését ellensúlyozta a termékösszetétel és az árpozícionálás pozitív hatása; a rendelésállomány továbbra is magas szinten, 1,8 millió járművel rendelkezik.

 

Healthcare vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Amgen véget vetett egyik leghosszabb partneri kapcsolatának

Az Amgen véget vetett az Entera Bio-val folytatott több, mint négy éves együttműködésnek. A két vállalat először 2018 decemberében írt alá kutatási együttműködési és licencszerződést, amikor az Amgen 270 millió dolláros összesített kifizetést helyezett kilátásba az Entera szabadalmaztatott gyógyszerszállító platformjára. Az ügylet középpontjában az Entera gyógyszer bejuttatási technológiája állt, amely lehetővé teszi a biotechnológia számára, hogy egyedi, szájon át alkalmazható készítményeket gyártson. 

Az Amgen részvényárfolyama ezen a héten 1,51%-ot esett vissza. Az Amgen Inc a 23. pénzügyi év első negyedévében 6,11 milliárd dolláros árbevételről számolt be, amely 2%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, ami a COVID-19 gyártási együttműködésből származó alacsonyabb bevételeknek köszönhető, amit részben ellensúlyozott a termékértékesítés 2%-os növekedése. A konszenzusos becslés 6,17 milliárd dollár volt. A termékértékesítés növekedését a 14%-os volumennövekedés okozta, amelyet részben ellensúlyozott az 5%-kal alacsonyabb nettó eladási ár, a becsült értékesítési levonások 3%-os kedvezőtlen változása, a 2%-kal alacsonyabb készletszint és a devizaárfolyam 2%-os negatív hatása.

 

Telemedia vagyonkezelt részvénykosár

 

Az Apple Pay újabb vizsgálat alá került

Az EU trösztellenes szabályozó hatósága hivatalossá tette, hogy újabb információkat kérnek be az Apple-től, az Apple Pay rendszerével kapcsolatban. A bizottság arra törekszik, hogy a cég ne tudja kihasználni a kiskapukat, ezzel veszélyeztetve a versenypiacot. Az Epic Games elsőként fejezte ki aggodalmát az Apple fizetési rendszere miatt. Az EU versenyfelügyeleti szervezete most azzal vádolta meg az Apple-t, hogy korlátozza a riválisok hozzáférését a mobiltárcákhoz használt tap-and-go technológiájához, ami jelentősen megnehezíti a szolgáltatások fejlesztését az Apple termékein. 

Az Apple részvényárfolyama ezen a héten 0,58%-ot korrigált, de ebben az évben 32,8%-ot emelkedett. 

Az Apple nem csak az Egyesült Királyságban jegyzett 595 vállalatnál nagyobb, de nagyobb, mint Franciaország (235 vállalat) és India (1242 vállalat) összes vállalata. Az Apple kétszer akkora, mint Németország teljes tőzsdéje, 255 céggel.

 

Kopernikus vagyonkezelt részvénykosár

 

Az SAP és a Google kiterjesztik partneri kapcsolatukat

Az SAP és a Google Cloud hivatalosan is bejelentette partnerségük kibővítését, mely egy átfogó nyílt adatszolgáltatást vezet be, amelynek célja az adatkörnyezet egyszerűsítése és az üzleti adatok megvédése. Az új rendszer lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy olyan adatfelhőt építsenek, amely az SAP Datasphere megoldásait használja és a Google adatfelhőjére épül. Ezzel a vállalkozások valós időben tekinthetik meg teljes adatállományukat, és maximalizálhatják a Google által nyújtott értéket. Ez párosul a cégek digitális átalakulásával és az AI-fejlesztéssel.

A Google részvényárfolyama ezen a héten 11,31%-ot, míg az SAP 0,74%-ot emelkedett. Az első negyedéves eredményeket követően fenntartja Wall Street a 154 dolláros valós értékbecslését az Alphabetre vonatkozóan. A Google Search hirdetési bevételeinek növekedése. A felhőalapú üzletág folyamatos erősödése, amely előrelépést mutat a nyereségesség felé, valószínűleg jövőre. A konszolidált árrés bővülése három negyedév óta először.A legutóbbi engedélyezett részvény-visszavásárlás.

 

Best of Dividends vagyonkezelt részvénykosár

 

A Coca-Cola tovább erősíti fenntarthatósági elkötelezettségét

A Coca-Cola újabb lépést tesz fenntarthatósági céljai felé azzal, hogy olyan új technológiát próbál ki Európában, amely a nehezen újrahasznosítható műanyagokat új palackokká alakíthatja. A cég legnagyobb európai palackozója, a Coca-Cola Europacific Partners egy olyan startupnak nyújt támogatást Hollandiában, amely élelmiszer-minőségű újrahasznosított műanyagok előállítására szakosodott, jellemzően hulladéklerakásra vagy elégetésre szánt műanyagokból. Ezek a nehezen újrahasznosítható anyagok közé tartoznak a fóliák, tálcák, ruhák és színes csomagolások. 

A Coca-Cola részvényárfolyama ezen a héten 0,14%-ot erősödött. A Coca-Cola nemcsak italként, hanem az értékközösségben is népszerű. És miért is ne? Az üzlet rendkívül nyereséges és megtörhetetlen. Az üdítőitalok értékesítése rendkívül jövedelmező üzlet, még inkább, ha a Coca-Cola, a Fanta, a Fuzetea, a Schweppes, a Powerade, a Sprite és sok más márka jogait birtokolja. Összesen 200 márka egyesül a Coca-Cola égisze alatt

 

Best of Innovations vagyonkezelt részvénykosár

 

A Meta új szolgáltatásokat jelentett be

A Meta több olyan mesterséges intelligencia által hajtott eszközt és szolgáltatást jelentett be, amelyek segítségével az ügyfelek hatékonyan hozhatnak létre hirdetéseket és javíthatják a kampányok eredményeit. Ez a Meta legújabb törekvése, hogy megmutassa a befektetőknek és a hirdetőknek, hogy a mesterségesintelligencia-térbe tett hatalmas befektetések megtérülnek. A Meta legutóbbi bevételi felhívásában elmondta, hogy a vállalat éves tőkekiadása 30 és 33 milliárd dollár között lesz, ez a kilátás pedig tükrözi az AI-kapacitás folyamatos fejlesztését.

A Meta részvényárfolyama ezen a héten 0,44%-ot emelkedett. Meta nagy valószínűséggel többlet tőkehozamot fog elérni. Most, hogy a Meta egyértelműen a közösségi média vezetőjévé vált, úgy vélik a Goldman Sachsnál, hogy kínálata, elsősorban a Facebook, az Instagram, a Messenger és a WhatsApp erősíti hálózati hatásait, mivel mindezen platformok egyre értékesebbé válnak a felhasználók számára, ahogy további emberek csatlakoznak és használják szolgáltatásaikat.

 

Smart and Green vagyonkezelt részvénykosár

 

A Cisco Indiában terjeszkedik tovább

A globális technológiai óriáscég, a Cisco bejelentette, hogy újabb gyártósort fog felépíteni Indiában, mivel bővíteni kívánja jelenlétét az ország területén. Ezzel a beruházással a Cisco kielégíti az indiai vásárlók növekvő keresletét, és több mint 1 milliárd dollár összértékű hazai termelést és exportot kíván elérni az elkövetkező években. A Cisco emellett bejelentette a Cisco AppDynamics alkalmazások legújabb verzióit, melyek tovább erősítik a cég digitális törekvéseit. 

A Cisco részvényárfolyama ezen a héten 0,99%-ot emelkedett. A Cisco Systems második negyedéves eredményét a megnövekedett verseny és a piaci részesedésvesztés befolyásolta az alapvető vertikális üzletágakban.Az ellátási lánc korlátozása felhalmozódott keresletet eredményezett, ami támogatta az értékesítés növekedését, de a Cisco útválasztói és kapcsolói iránti kereslet növekedési trendje szinte stagnált.
Egyedi részvények:

Referenciaindex: Mit kell tudni róla?

Klímavédelem: Befektetés és tiszta nyereség

Egyedi kötvény:

Fix kamatozású kötvények krízis esetén 1. rész

Arany:

Válságok esetén arany befektetés

Értékpapír vásárlás és vagyonkezelés Ausztrián keresztül a Partner Bank közreműködésével. Vegye fel velünk a kapcsolatot →

https://www.youtube.com/watch?v=TyMAJbR36E0

Szólj hozzá

Küldjön üzenetet!